Lifestyle

10 tips voor… #toetsweek

Vandaag weer een nieuwe ’10 tips voor…’ en deze keer voor de toetsweek. Ik heb na de kerstvakantie weer een toetsweek en ben al een paar weken bezig met een goede voorbereiding. Maar hoe weet je nou zeker dat je toetsweek een succes wordt? Ik kan het jullie allemaal vertellen, want ik ben vorig jaar blijven zitten. Sinds dit jaar werk ik via een andere aanpak en het werkt! Dus hier mijn 10 tips voor de toetsweek!

tumblr_ngf6g1Dxlu1raodjgo1_500

1. Doe niet alles op het laatste moment.
Dit is een van het belangrijkste waar je aan moet denken. Als je te laat begint, loopt het niet goed af met je toetsweek. Misschien dat je net een zesje binnenhaalt, maar veel hoger zou het niet worden. Op tijd beginnen is dus een must!

2. Plan vooruit.
Dit is een van het moeilijkste om vol te houden, maar plannen is heel erg belangrijk. Zorg dat je al het werk goed verdeelt over de periode, want zo hoef je uiteindelijk niet zoveel meer te doen in de laatste weken.

3. Zorg dat je al je huiswerk hebt gemaakt.
Zorg dat je bij alle vakken huiswerk hebt gemaakt. Als je weet dat je bij een vak niet zoveel oefening nodig hebt, maak je maar een paar opdrachten. Maar de vakken waar je van weet dat je er moeite mee hebt, maak daar alle opdrachten van. Op die manier onthoud je al heel veel.

tumblr_ngf35gCxeT1rogjy6o1_1280
4. Maak samenvattingen.
Samenvattingen zorgen ervoor dat je alleen de belangrijkste informatie leert, zo leer je dus nooit dingen die niet op de toets komen. Maak dus samenvattingen, anders heb je straks dingen geleerd die niet relevant zijn. Vooral voor vakken als geschiedenis, economie, biologie en scheikunde kunnen samenvattingen heel fijn zijn.

5. Vraag om hulp als je ergens tegenaan loopt.
Schaam je niet als je iets niet snapt, maar stap gewoon naar de leraar en vraag om hulp. Een leraar vindt het fijn als jij aangeeft waar je tegenaan loopt en zo kun je ook makkelijker een goed cijfer halen. Vragen is dus heel belangrijk!

6. Ga niet stressen.
Stress is nooit goed, dus probeer het te beschouwen als iets wat niet zo erg is. Denk aan andere dingen en relax. Als jij veel gaat stressen, gaan dingen juist fout.

tumblr_ngfi8qlb801u564hoo3_r1_1280
7. Ga op tijd naar bed.
Dit is heel belangrijk, want een goede nachtrust is belangrijk om je goed te kunnen concentreren. En het is ook nog eens bewezen dat je ’s avonds minder tot helemaal niets meer opneemt, wat dus betekent dat ’s avonds leren eigenlijk helemaal geen zin heeft. Dus dan kan je maar beter lekker gaan slapen!

8. Lees elke dag de stof even door.
Lees de stof elke dag door. Doe dat ongeveer een week lang voor de toets en je hebt alles heel erg goed in je hoofd zitten. Ik dacht altijd dat dit niet werkte totdat ik het vorige toetsweek had geprobeerd. En guess what? Het werkte!

9. Zorg dat je de dag voor de toets het alleen nog maar even hoeft te herhalen.
Als jij de dag van tevoren nog keihard moet leren, betekent dat dat je je niet goed hebt voorbereidt. Het moet zo zijn dat je het alleen maar even hoeft te herhalen en dat je dan de volgende dag je toets kunt maken.

10. Wees op tijd op school.
Zorg ervoor dat je ongeveer 15/20 minuten van tevoren op school bent. Zo kun je nog even rustig je spullen pakken, naar de wc gaan en je lokaal opzoeken.

Ik hoop dat deze tips jullie een beetje hebben geholpen. Hebben jullie nog een gouden tip?

Loves Yvet

Advertenties

7 gedachten over “10 tips voor… #toetsweek

  1. Superhandig!
    Voor mij duurt de toetsweek nog even maar tips zijn altijd welkom! Een belangrijke voorbereiding voor mij is alle social media, computer en VOORAL mobiel uit het zicht, hahah!

    Liefs Leanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s